maandag 17 mei 2010

Lekkesjeg!

Lekkesjeg,

Als je een bestemming voor de eerste twee weken van mei moet bedenken, dan denk je niet meteen aan Noorwegen. Mijn eerste reactie was dan ook, “mooi, dan neem ik m’n snowboard mee!”. Niks was echter minder waar...

Het eerste plan was om naar Telemark te gaan, dat is de streek in de Zuidelijkste punt van Noorwegen. Een week voor vertrek bleek hier de dooi echter nog lang niet te zijn ingezet waardoor er nog geen water in de rivieren stond. Snel werden de weerberichten voor alle bekende streken in de Alpen gecheckt maar die zagen er niet veel beter uit. Gelukkig kregen we een paar dagen voor het geplande vertrek te horen dat er ergens anders in Noorwegen wel water stond, snel werd er een overtocht geboekt en zo reden we met Koninginnenacht naar het Noorden.

Aangekomen in Voss werden we verwelkomd met prachtig landschap, strak blauwe lucht, 15 graden Celsius, een heerlijk zonnetje en uiteraard waar we voor gekomen waren, rivieren vol met water! De 10 dagen daarna is er niet veel veranderd in het weerbeeld waardoor we de mogelijkheid hebben gehad om van een aantal rivieren de eerste bevaring van het seizoen te doen! Zelfs een aantal kloven waar een aantal van de locals nog nooit zijn in geweest bleken bevaarbaar waar af en toe ook onze klim- en abseilvaardigheden op de proef werden gesteld.

Helaas voor de thuisblijvers zijn we tijdens deze trip meer bezig geweest met varen dan met mooie foto’s maken. Gelukkig hebben we een dag mooi in beeld kunnen brengen met dank aan Mark Basso voor de platen, Jasper Polak voor de beelden en Benjamin Hjort voor de montage. Hieronder een mooi resultaat van de eerste bevaring van het seizoen van de Myrkdalselva.

Myrkdalen season kickoff! from Jasper Polak on Vimeo.



PS. Het ziet er dan misschien wel koud uit, en ja. Als het water wat je op de stenen spettert meteen bevriest dan ga je er toch wel aan twijfelen of dat het wel zo’n goed idee was om de rivier op te gaan. Oplossing: Droogpak:-)

Takk for Turen!

Jasper en Roy

Geen opmerkingen: